Svet-Stranek.cz
Nákladní Tatrovky

Moje modely:...každé auto časem zchátrá, věky přečká jenom Tatra

Moje modely

...když jsem tak brouzdal po aukčních serverech a sháněl přírůstky do sbírky, vždy jsem mimo jiné nacházel i různé modýlky ať plastové či papírové. Kromě dobových hraček jsem toto ignoroval s tím, že tato "infantilní" zábava skončila s posledním odebraným časopisem ABC. Tohoto názoru mě zbavilo až vydání modelu Tatry T 148 NTt s cisternovým návěsem od Ripper Works. Ze zvědavosti jsem model zakoupil s tím že by to mohl být docela pěkný bytový doplněk. Jelikož jsem člověk který nerad něco "zku..í", tak jsem vystřihovánku dlouho zkoumal a přemýšlel jak na to, neb od dob skvělého modelotvůrce Richarda Vyškovského uplynulo již mnoho let a technologie a postupy jsou i v tomto odvětví mnohem dále. Trvalo několik týdnů, než jsem si dodal odvahy, a poprvé stříhnul.
Dnes jsem již svůj názor na papírové modelářství ve středním věku poopravil a když je chvilka času, tak musím říci, že je to jedna z variant, jak vypnout v hlavě to co si nepřejeme, aby tam běželo.
Vydavatelů papírových vystřihovánek je v současné době více a všichni jsou myslím velmi dobří. Já jsem si však jako etalon kvality vybral právě "Ripper Works" a mohu jej doporučit všem ostatním.
V této sekci bych se chtěl s vámi podělit s výsledky své papírové práce...





návštěvníků stránky
celkem245 002
tento týden136
dnes88